Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek leírása

TEHENES KEVERT (Márti nénitől)

Hozzávalók:                                                                  tehenes-kevert.jpg

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (+ a tepsi kikenéséhez)
  • 30 dkg cukor
  • 5 egész tojás 
  • 1 dl tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Felolvasztjuk a margarint, cukorral összekeverjük, majd a tojásokat egyenként belekeverjük, ezután az összes többi hozzávalóval (kivéve a kakaóport) jól kikeverejükg. Az így kapott masszát ketté vesszük, s az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. A két különböző színű masszát a kivajazott tepsibe felváltva kanalazzuk, sakktáblaszerűen. Középmeleg sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Tálalásnál a tetejét porcukorral meghintjük.

***************************************************************************************

HÓKIFLI

Hozzávalók:                                               irorszagandi-032.jpg

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 cs élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • baracklekvár a töltelékhez

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, a porcukorral és a sóval összemorzsoljuk.Hozzáadjuk az élesztőt a tejet és az egy egész tojást,majd az egészet jól összegyúrjuk.Kilisztezett nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk,és kicsi háromszög alakokra vágjuk, majd kevés baracklekvárt teszünk a háromszögek közepébe. Ezután kifli alakúra hajtjuk a háromszögeket és betesszük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tetejüket kissé felvert tojásfehérjével bekenjük, 180-190°-on 10 perc alatt világosra sütjük. Melegen porcukorral meghintjük.

***************************************************************************************

SPORTSZELET (Eszter barátnőmtől)

Hozzávalók:foto-0264.jpg

  • 2 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 rumaroma
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 50 dkg darált keksz
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítés:

A tejben felolvasztjuk a margarint és a cukorral összekeverjük. a tűzről levéve beletesszük a rumaromát, a darált kekszet és a kakaóport, jól összedolgozzuk. Egy téglalap formájú tálcára (kb. 10x15 cm szélességű és 2 cm magasságú) tesszük a sütőpapírt és egyenletesen eldolgozzuk (elnyomkodjuk) a masszát. Kihűtjük. Felolvasztjuk a tortabevonót és egy késsel rásimítjuk, majd ezután hűlni hagyjuk. Ha megdermedt a csoki (15-20 perc hűtőben), felvágjuk és tálaljuk.

 *****************************************************************************************************

PUNCS SZELET

Hozzávalók(piskótákhoz):cimg6938.jpg

  • 9 tojás
  • 9 dkg porcukor
  • 9 dkg liszt
  • 1,5 zacskó sütőpor

Hozzávalók(töltelékhez):

  • 1 cs vaníliás puding
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 rumaroma
  • 2 kanál lekvár+ amivel megkenjük a piskótát
  • 5 dkg apróra vágott megy
  • 10-20 dkg daráltkeksz.

Hozzávalók(mázhoz):

  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 kanál meggylé(vagy szörp)

Elkészítés:

Először 3 db 3 tojásos piskótát sütünk.(kezdőknek:A tojásokat szétválasztjuk,és a sárgájához keverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport.Mindegyik piskótába fél csomag sütőport teszünk.A fehérjét kemény habbá verjük robotgéppel,és ezt a kemyény habot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába,vigyázva,hogy a hab ne törjön össze. Értelemszerűen ezt a műveletet 3x ismételjük.) Ez után következik a töltelék; Egy csomag vanilíás pudingot 2,5 dl tejjel felfőzünk. 10 dkg margarint és 20 dkg porcukrot a krémmel összekeverünk.Beleteszünk egy rumaromát,2 kanál lekvárt,apróra vágott megyet,valamint a krém állagához szügséges daráltkekszet és egy piskótát kézzel belemorzsolunk(csipetenként,bár ha a van elég krémünk,akkor lehet még egy réteget csinálni,és akkor nem szügséges belemorzsolni a piskótát).A másik piskótát lekvárral megkenjük,rátesszük a tölteléket,és rátesszük a 3. piskótát.A tetejére a máz kerül: 25 dkg porcukrot(nagyon fontos hogy tényleg porcukorral csináljuk),3 kanál citromlét,2 kanál megylét jól kikeverünk hidegen,majd a sütire öntjük.Megvárjuk míg a máz megszilárdul(kb 5 perc),majd szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Tanács:Ha mind ezt tortaformában csinálod,akkor klassz puncs tortád lesz :)

****************************************************************************

MILKA MUFFIN

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 tábla milka csoki
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a tojásokat,a cukrot és a kakaóport.Egy másik edénybe beleszórjuk az 1 tábla apróra vágott csokidarabkákat,és a mazsolát.hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.A száraz hozzávalókat a krémhez adjuk,és hozzáadjuk a tejet.Jól összekeverjük.A csokis masszát 12 lyukú muffinsütőbe kanalazzuk és előmelegített sütőben 180˙-on kb 20-25 percig sütjük.

*****************************************************************************

KÓKUSZ TORTA

Hozzávalók(a tésztához):kokusz-torta.jpg

  • 30 dkg háztartási daráltkeksz
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1-2 dl tej
  • 1 rumaroma

Hozzávalók(a töltelékhez):

  • 20 dkg kókuszreszelék+ a tetejére
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 8 dkg sütőmargarin
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban jó alaposan összedolgozzuk,majd a tésztát ketté választjuk.Az egyik felét belenyújtjuk (belenyomkodjuk) a tortaformába,a másik felét hűtőbe rakjuk.Ez után következik a töltelék; A a pudingogat a tejben cukorral megfőzzük,majd beletesszük a kókuszreszeléket.A porcukrot a puha vajjal habosra keverjük,és hozzáadjuk a pudingos krémhez.Ekkor ráöntjük a krémet a tortaformában lévő tésztára.Kivesszük a hűtőből a tészta másik felét és óvatosan rásimítjuk a krém tetejére.A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.Hűtőbe tesszük hűlni kb 15-20 percig.

***************************************************************************************

FANTA SZELET (Ircsitől)

Hozzávalók (a piskótához):                                         fanta-szelet.jpg

  • 7 egész tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • kevés citromlé
  • 2 evőkanál olaj
  • margarin a kikenéshez

Hozzávalók (a krémhez):

  • 1/2 kg túró
  • 20 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók (a tetejéhez):

  • 11 dl Fanta
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés: 

7 tojásos piskótát készítünk a következőképpen: a tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A sárgájába belekeverjük a cukrot és a csipet sót. A fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a kevés citromlevet és még fél percig verjük a habot. A sárgáját óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. Külön edényben összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Mindezt finoman belekeverjük a tojásos habba a 2 evőkanál olajjal. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és a sütőpapírt (!) kikenjük margarinnal. Beleöntjük a tésztát és 20 perc alatt 180°-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután következik a krém elkészítése. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a kicsit megolvasztott margarint habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a túrót (robotgéppel könnyebb). A krémet a hűtőbe tesszük, amíg elkészül a süti Fantás teteje. A pudingporokat elkeverjük 1 dl Fantával, a többi Fantát felrakjuk forrni. Amikor a Fanta felforrt, beletesszük a pudingporokkal elkevert Fantát is és felfőzzük, amíg krémes állagú nem lesz. Ezután kivesszük a hűtőből a túrós krémet és rákenjük a piskótára. Tetejére kerül a Fantás krém, amit egyenletesen kell eloszlatni, hogy a süti szép legyen. Fél órára érdemes a hűtőbe tenni, utána felszeletelve tálaljuk. 

***************************************************************************************

 MUFFIN ALAPRECEPT

Hozzávalók:muffin-alap-recept.jpg

  • 20-25 dkg liszt
  • 2-3 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütöpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Összekeverjük az alapanyagokat,csomó mentesre.Tetszés szerint rakunk bele gyümölcsöt,vagy kakaóport.A tésztát belekenalazzuk a muffinformákkal bélelt muffinsütőbe. 25 percig 190°.on megsütjük.

****************************************************************************

GYÜMÖLCSÖS FINOMSÁG(Eszter barátnőmtől)

 

 

 Hozzávalók:

  • -babapiskóta (kb 3 csomag)
  • -egy csomag vaníliás puding
  • -fagyasztott vegyes gyömölcs (málna,eper,szeder,ribizli,áfonya) (ezekből a legjobb)
  • 0,75 dl tejszín (olyan,ami robotgéppel habbá verhető,és ha habbá vertük,tegyünk bele 3 zacskó vaníliás cukor)
  • -cseresznye vagy meggy kompót

 

Elkészítés:


 Egy mélyebb téglalap alakú tál alját (tiramisus tálba) tegyük tele egy soron babapiskótával.Erre tegyük rá a kiolvatt gyümölcsöket ( ebből is egy réteget). Bontsuk fel a befőttet,öntsük le a  levét ,és tegyünk rá egy keveset a gyümölcsből.A befőtt lében megfőzzük a vaníliás pudingot (ízlés szerinti cukorral) közepes lángon amíg be nem sűrűsödik. Ezt öntsük rá a gyümölcsökre.Ezután felverjük a tejszínhabot amibe már az elején beleteszünk 3 csomag vaníliás cukrot. A habot is elsimítjuk a tetején.Miután kihűlt hűtőbe tesszük.Egy fél napot hagyjuk állni.Tálalás elöt tettszés szerint díszítjük.

*****************************************************************************

 

BARACKOS SZELET

Hozzávalók (a piskótához):

  • 4 egész tojáscimg7288.jpg
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 8 kanál víz
  • 1 csomag sütőpor 

Hozzávalók (a krémhez):

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 kanál kristálycukor
  • 8 dl tej

 + Hozzávalók:

  • 2 kis konzerv barack
  • zselatín

Elkészítés:

Előszőr elkészítjük a piskótát.A 4 db tojást szétválasztjuk.A tojássárgákat 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel 10 percíg keverjük.A tojásfehérjékhez hozzáadunk 4 evőkanál vizet,és keményre verjük,majd hozzáadunk 5 dkg cukrot és tovább verjük.A liszt felét,amiben a sütőport elvegyítettük,hozzákeverjük a tojássárgához,hozzáadjuk a hab felét,azután a többi lisztel és a fennmeradt habbal könnyedén elkeverjük.Kivajazott tepsiben 160˙-on 25 percíg sütjük.Amíg a piskóta sül,elkészítjük a krémet.A 2 csomag vaníliás pudingport és a 6 kanál cukrot 2 dl tejben csomómentesre keverjük.A fennmaradt 6 dl tejet pedíg felforraljuk.Amikor a tej felforrt hozzáadjuk a cukros keveréket és a tűzön hagyva 1 percíg folyamatosan keverjük.A barackokat fél centis gerezdekre szeljük.Elkészítjük a zselatínt.Amikor már minden kész,elkezdjük a sütemény felépítését.A piskótát a tepsiben hagyjuk,és így kenjük rá a pudingos krémet.Ez után elhejezzük a krémen a barack gerezdeket,és a sütemény legtetejére ráöntjük a zselatint.A süteményt 2 óráig hagyjuk a hűtőben állni (másnap még jobb).Szeletekre vágjuk és tálaljuk.

*****************************************************************************

 

 SZILVÁS KEVERT (Nikitől )

fenykep0666.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg rama margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db egész tojás
  • egy kicsi fahéj,2 csomag vanilliás cukor
  • nagyjából 7-8 szem apróra vágott szilva

 

Elkészítés:

A margarint és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük. Ez után tegyük bele a lisztet,az egész tojásokat és a sütőport és újra robotgéppel (kb 3-4 percig) krémesre verjük. Rászórjuk az apróra vágott szilvát,és a vanilliáscukros fahéjat. Kivajazott tepsibe 180°-on 40 percig sütjük,majd szeletekre vágva tálaljuk.

********************************************************************************

 

KAKAÓKRÉM

(Ezt a krémet főként süteményekbe,töltelékként ajánlom,de magába is fogyasztható.)

 

Hozzávalók:

  • 3-4 kanál liszt
  • 3 kanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 kanál kristálycukor
  • 4(5) dl tej
  • kis margarin

 

Elkészítés:

 

A liszet és a kakaóport egy kevéske tejjel összekeverjük,lehetőleg csomómentesre.Ez után felforraljuk a maradék tejet,folytonos kevergetés közben. Ha felforrt a tej,akkor beleöntjük a kakaós masszát. Tovább hagyva a tűzön addíg kevergetjük,míg krémes nem lesz. Levesszük a gázról és langyosra hűtjük. Ekkor belerakjuk a cukrot,valamint egy kis margarint. (Ha sűrűbb krémre van szügségünk,akkor tegyük vissza a gázra,és csináljunk még egy kicsi masszát,és ugyan úgy keverjük bele.)

 

 

 

 
 

 





Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 16219
Hónap: 640
Nap: 22